SELECT LANGUAGE

TOFAŞ İŞ BAŞVURUSU


" POTANSİYELİNİZİ ORTAYA KOYMAYA HAZIR MISINIZ? "

Otomotiv sektörünün köklü geçmişe ve değişim gücüne sahip ismi TOFAŞ (Türk Otomobil Fabrikası) ’ta Arge’den Satınalmaya, Üretimden Pazarlamaya, Finanstan Satışa geniş bir yelpazede yeralan kariyer fırsatları sizi bekliyor.

Tofaş'ın İstanbul Genel Merkez ve Bursa fabrikalarındaki açık iş pozisyonlarına Tofaş'ın resmi web sitesinden kariyer.com'a yönlendirme yapılarak başvurulmaktadır.

Çalışanlarına uluslararası standartlarda hizmet politikası ve sosyal haklar tanıyan Tofaş bünyesindeki imkanlar aşağıdadır:

>> Tofaş Lokali : 400 kişilik kapalı alan, 200 kişilik bahçe oturma kapasitesiyle tüm çalışanların ve yakınlarının hizmetindedir.

>> Spor Kompleksi: Tüm çalışanlarımızın ve yakınlarının faydalandığı spor kompleksi.

>> Tofaş Alışveriş Merkezi: Alışveriş merkezinde çalışanlarına kitaptan beyaz eşyaya, gıdadan giyime geniş bir ürün yelpazesi sunulmaktadır.

>> Sağlık Merkezi: Tofaş bünyesindeki tecrübeli doktor ve sağlık personeli eşliğinde hizmet sunulmaktadır.

TOFAŞ'a İş başvurusu yapmak için lütfen TIKLAYINIZ...





ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ

1 - Silahsız Güvenlik Elemanı

ORKUN GÜVENLİK 2005 yılında kurulmuş olup uluslararası standartlarda hizmet kalitesiyle, 5188 sayılı yasa çerçevesinde ve iso 9001-2000 kalite belgesiyle faaliyetlerini sürdürerek sektörde güçlü bir firma olma yolundazla ilerlemektedir.

İş Tanımı

İSTANBUL MERTERDE BULUNAN SİTE POROJESİ İÇİN KİMLİKLİ ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ ALINACAKTIR. 12/24 ÇALIŞMA SİSTEMİ
800+AGİ+SSK. TEL: 0212 509 20 71

Aranan Nitelikler: ÖZEL GÜV. KİMLİK KARTILI Ek Bilgiler-İş Alanı:SİTE GÜVENLİĞİ

Çalışma Şekli:Vardiyeli Görev Yeri Şehir:İstanbul

Yayınlanma Tarihi:20.09.2008 - Son Başvuru Tarihi:20.10.2008

2 - Güvenlik Görevlisi

sa Şirket Tanıtımı
Bilkent Holdinge bağlı Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri Sanayi., güvenlik ile ilgili deneyim ve birikimlerini bir araya getirerek çalışmalarına başlamış ve 24 Ocak 1997 yılında anonim şirket hüviyetini kazanmıştır. 1998 yılında faaliyetlerine elektronik güvenlik ve savunma sanayii konularını da dahil ederek çalışmalarına devam etmiştir. 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun un yürürlüğe girmesi ile 2004 yılı sonunda yasaya uyum sürecini tamamlamış, İçişleri Bakanlığı tarafından verilen Özel Güvenlik Şirketi Faaliyet İzin Belgesi ni almaya hak kazanmış ve Özel Güvenlik Görevlisi Eğitim Hizmeti vermek amacıyla bünyesinde Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Başkanlığı nı yapılandırmıştır. Şirketimiz ayrıca; Dışişleri Bakanlığı tarafından verilmiş Nato Gizlilik Belgesi, Milli Savunma Bakanlığı tarafından verilmiş Milli Gizli-Gizlilik Dereceli Tesis Güvenlik Belgesi, Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilmiş Teknik Servis Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi ve Güvenlik Hizmetleri Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilmiş Satış Sonrası Hizmetleri Yeterlilik Belgesi, Özel Güvenlik şirketi olarak Kosovada silahlı görev yapabilmesi için Birleşmiş Milletler Teşkilatı tarafından verilmiş BM Yurtdışı Görev Belgesi ve Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı tarafından ISPS Code kapsamında verilmiş olan gemi ve liman tesisleri ile ilgili Tanınmış Güvenlik Kuruluşu (RSO) Yetki Belgesi ne sahiptir.

Koruma ve güvenliğini sağladığımız projemizde; 4857 Sayılı İş Kanunu yanısıra ISO standartları ile ilgili prosedür ve yükümlülüklere uygun olarak müşteri memnuniyeti odaklı güvenlik hizmeti sağlamak. TEL: 0216 338 39 53 CEP: 0530 601 99 38 MÜCAHİT YILDIZ

Aranan Nitelikler

5188 Sayılı yasa gereği Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik kartı sahibi, En az lise mezunu, Baylarda 30 (1978), bayanlarda 27 (1981) yaşı aşmamış, Baylarda en az 1,75 cm, bayanlarda en az 1,65 cm boyunda, İyi iletişim kurabilen , diksiyonu düzgün, Askerlik hizmetini tamamlamış veya en az 1 (bir) yıl tecilli ( Erkek adaylar için ), Bay – Bayan adaylar. İstanbul dışı başvurular dikkate alınmayacaktır.

İş Alanı:KOZYATAĞI VE ÇEVRESİ Çalışma Şekli:Tam Zamanlı Görev Yeri :İstanbul

Yayınlanma Tarihi:20.09.2008 - Son Başvuru Tarihi:30.12.2008

TRT (195) YENİ PERSONEL ALACAK


TRT, Merkez ve Taşra Teşkilatında istihdam edilmek üzere 28-29 Haziran 2008 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmış olmak kaydıyla çeşitli branşlarda toplam (195) yeni personel alımı yapacağını kendisine ait web sayfasında duyurdu.
Başvuru Tarihi ve Şekli
Başvurular 22 EYLÜL tarihinden itibaren TRT internet sayfasından yapılacaktır.


İLANA AİT DUYURU METNİNİ VE DETAYLI ŞARTLARI İNCELEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ...

EK GELİR VE KAZANÇ FIRSATLARI


İş dünyasından en son iş haberlerinin yanısıra dünyanın bir çok yerinde uygulanan ek kazanç, bayilik, evde iş imkanı ve network marketing sistemlerini de araştırarak, siz değerli Pasaportall ziyaretçilerine sunmayı hedefliyoruz.

Bu kapsamda oluşturduğumuz "Firmaex (Firmanet) Blog" sayfası ile çeşitli kazanç sistemlerini sizlere duyuracağız.

Tanıtacağımız sistemlere üyelik başvurusunda bulunacak olan okuyuculamızın kar-zarar ilişkileri tamamen firma ile kendileri arasındadır. Lütfen takip ettiğiniz firmanın sözleşme ve diğer şartlarını iyi okuyarak ve iyi anlayarak hareket ediniz.

Firmaex Blog Ek Kazanç konusuna şu şekilde giriş yapmış;


>> Ülkemizin ekonomik gerçeklerini gözönüne getirdiğimizde bir çoğumuzun yeterli bir gelire sahip olmadığını görürüz.

>> Kimi çalışandır, kimi iş arar, kimi de ek iş yapma ihtiyacı duyar.

>> İşte tam bu noktada "Nasıl bir ek iş?" sorusu çıkar ortaya. Yanıtı çok basittir; zahmetsiz olmalı, fazla zaman almamalı, getirisi iyi olmalı, ana işi fiziken etkilememeli, büyük bir sermaye gerektirmemeli yada sermayesiz olmalı vb...

>> İşte bu bakış açısından çıkışla hemen hemen herkesin yapabileceği ek işleri sizler için araştırdık. Çalışan, işsiz, öğrenci yada ev hanımı da olabilirsiniz... Bu hiç farketmez. Amaç aile ekonomisine katkıda bulunmaksa alternatif kazanç yöntemlerini denemekte fayda vardır diye düşünüyoruz.

>> Eğer siz de bu düşünceye sahipseniz sizler için yayınlayacağımız "ek iş" fırsatlarını değerlendirmenizi öneririz.

Firmaex Ek Kazanç Sistemlerini İncelemek İçin Lütfen TIKLAYINIZ...

TURKCELL İŞ BAŞVURUSU



Turkcell' de mevcut açık iş pozisyonlarını sizler için araştırdık. Turkcell' in resmi web sayfasından derlediğimiz bilgiler aşağıda göründüğü gibi olup, halihazırda; idari kadro çalışanı, müşteri temsilcisi ve staj için başvurular beklenmektedir. Sitenin "İnsan Kaynakları" başlığı altında Turkcell’de müşteri temsilcisi olmak ister misiniz? sorusu hemen göze çarpıyor. Başvuru yapacaklara şimdiden şans ve başarılar dileriz..

"Turkcell'e, http://www.turkcell.com.tr/ üzerinden İş Başvuru Formu (TIKLAYINIZ) doldurarak iş başvurusunda bulunulmaktadır. Tüm başvurular Turkcell başvuru veritabanına kaydedilir. Yıllık yapılan işgücü planlaması doğrultusunda açık pozisyonlar için bu veri tabanından araştırma yapılarak ya da danışmanlık şirketleri ile ortak çalışmalar yürütülerek gerekli niteliklere uyan adaylardan bir havuz oluşturulur ve işe alım süreci başlatılır.


Turkcell'de İş Görüşmeleri


Adaylarla işe alım uzmanları ve pozisyonun ilgili yöneticilerinin katıldığı en az iki görüşme yapılır.İşe alım sürecimiz, pozisyona göre fonksiyonel yetkinliklerin yanı sıra tüm çalışanlarda aradığımız temel yetkinlikler olan sürekli öğrenme, başarı ve kalite odaklılık, değişime açıklık, müşteri odaklılık, girişimcilik, işini sahiplenme yetkinlikleri değerlendirilmektedir. Kurum kültürü ve değerlerimize uygunluk sürecin tümünde dikkate aldığımız en önemli kriterlerdir.

Yönetsel pozisyonlarımız için temel yetkinliklerle birlikte "Performansı Başarıya Yönlendirmek" "Sonuç Başarmak" "Inovasyon" "Delegasyon" "İlişki Yönetimi" "Stratejik Liderlik" yetkinlikleri aranmaktadır.

Adaylara ilk görüşmelerinde "kişilik envanteri" uygulanır. Liderlik, iletişim becerileri, analitik düşünce, takım çalışmasına yatkınlık vb yetkinlikler bazında adayları değerlendiren envanter çıktıları, karar verme aşamasında önemli rol oynamaktadır. Tüm bu görüşmeleri ve referans araştırmalarını olumlu olarak tamamlayan adaylara, İnsan Kaynakları Bölümü tarafından iş teklifi yapılır.

Seçme ve yerleştirme sürecinde, açık pozisyonlarımızın niteliklerine göre "Değerlendirme Merkezi" çalışmaları da uygulanır. Çeşitli simülasyon araçları kullanılarak, adayların profesyonel hayattaki tutum ve davranışları gözlemlenir.

Görüşmelerin tamamını ve referans araştırmalarını olumlu olarak tamamlayan adaylara, İnsan Kaynakları Bölümü tarafından iş teklifi yapılır. Görüşmeler sonucunda mevcut pozisyonda değerlendirilemeyen adayların başvuruları, başka pozisyonlarda değerlendirilmek üzere altı ay boyunca veritabanında saklanır ve takip edilir".

OYAK-RENAULT İŞ VE STAJ BAŞVURUSU



1969 yılında Oyak ve Fransız Renault grubunun katılımı ile kurulan şirket, Renault marka binek araçlarının ve mekanik parçalarının üretimi ve ihracatını gerçekleştiriyor.Bugün yıllık 360.000 otomobil üretim kapasitesi ile Renault'nun Batı Avrupa dışında en yüksek kapasiteye sahip endüstriyel tesisidir.

Kariyer olanakları

Kariyer gelişimi, birey, eğitim ya da iş üzerinde öğrenme yoluyla beceri gelişimini gerçekleştirdiğinde ya da yeni iş deneyimleri elde ettiğinde meydana gelir. Amacımız, bu deneyimleri, kişilerin kariyer gelişimlerini ve şirket performansını olumlu etkileyecek şekilde organize etmektir. Kariyer gelişimleri, şirket içi görev değişiklikleri, Proje gruplarında ve uluslar arası diğer Renault grubu şirketlerinde görev alma şeklinde olabilir. Kişilerin bu görev süreçlerindeki performansları, şirketin yönetici ihtiyaçlarına bağlı olarak ,yönetimsel kademelere geçişin altyapısını hazırlar. Her yıl kişi ile amiri arasında gerçekleştirilen “Bireysel Görüşmeler”, şirketin hedeflerinin en alt çalışana kadar indirilmesini ve “Yıl Sonu Değerlendirmeleri” ile de bu hedeflerin ne kadar ve nasıl gerçekleştirildiğinin kontrol edilmesini sağlar. Renault, 118 ülkede araçları hayal eden, tasarlayan, üreten ve pazarlayan 130.000 yetenek demek. Grup, uluslararası boyutu ve grup içi faaliyet alanlarının çeşitliliği ile çalışanlarına ilerleme olanakları sağlıyor. Renault bu olanakların gerçeğe dönüşmesi için de çok faal bir iç transfer (mobilite) politikası uyguluyor. Her işe alım geleceğe yapılan bir yatırım ve mesleki bir kariyerin başlangıç noktası.


Sürekli eğitim

Grubun performansı, Renault çalışanlarının yeteneklerinin toplamının bir sonucudur. Bu yeteneklerin sürekli geliştirilmesi, gitgide hızlanan ve karmaşıklaşan bir dünyada, belirleyici bir unsur haline gelmiştir. Çalışanlarının kendilerini geliştirmesini teşvik eden Renault onlara meslek yaşamları boyunca eğitime ulaşım olanakları sunmaktadır. Renault’nun her 5 çalışından 4’ü her yıl ortalama bir eğitime katılmaktadır. Zorlu, çeşitli ve heyecan dolu bir ortam Açık fikirli olmak ve düşünceleri gerçeğe dönüştürmek ; işte bizim amacımız ve de sizin için fırsatlar dolu bir dünya. Renault’da çalışmak, şirketin performanslarını gerçekleştirmeye odaklanmış, açık ve tutkulu Grup çalışanlarının faaliyetlerini yapılandıran bu değerleri paylaşmak demektir.

Başvuru Süreci

Başvurunuzun İnsan Kaynakları Direktörlüğü'müze ulaşması ile birlikte işe alım süreciniz başlar. Başvurunuz incelenecek ve mevcut görevler çerçevesinde değerlendirilecektir. Özgeçmişinizin görev için aranan özelliklerle örtüşmesi durumunda, görüşmeye davet edilirsiniz.

İşe Alım Süreci

Oyak-Renault'da personel temininde şirket başvuru veritabanı ve internet siteleri araç olarak kullanılmaktadır. İş Başvuru değerlendirmeleri iki aşamalı (İnsan Kaynakları ve ilgili Bölüm Yöneticileri) mülakat yöntemi ile gerçekleştirilmektedir.

Teknik bilgi, birikim, kişisel özellikler ve şirket kültürüne uyum gibi konularda değerlendirilen adaylar son aşamada gereken görevler için Fransızca ve/veya İngilizce seviye tespit sınavlarından geçirilir.

Tüm değerlendirmelerde olumlu bulunan adaylara iş teklifinde bulunulur ve işe alım işlemleri başlatılır. Görüşmeler sonucunda iş teklifinde bulunulamayan adayların başvuruları ileride doğabilecek olası ihtiyaçlarda değerlendirilmek üzere başvuru veri tabanında saklanır ve adaylara geri bildirimde bulunulur.


İŞ BAŞVURUSU İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ...

STAJ BAŞVURUSU İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ...

NOT:BU BİLGİLER OYAK-RENAULT WEB SAYFASINDAN ALINMIŞTIR.

İŞ BANKASI MEMUR ALIMI


GÜNCELLEME
Aşağıdaki iş başvurusu güncelliğini yitirmiştir. İş Bankası genel iş başvurusu için lütfen buraya tıklayınız (Kasım 2008)
*
İŞ BANKASI'NDAN DUYURU

"Bankamız Genel Müdürlük Birimlerinde görevlendirilmek üzere Uzman Yardımcıları alınacaktır. Elektronik ortamda gerçekleştirilecek olan sınavın Mesleki Bilgi Sınavı, Yetenek Testi, Kişilik Envanterleri ile Türkçe Kompozisyon bölümlerinden oluşan ilk aşaması 13 Ekim 2008 tarihi ve izleyen günlerde gerçekleştirilecektir. Sınav ve başvuru koşulları ile ilgili bilgilere Uzman Yardımcısı linki aracılığı ile ulaşılabilmektedir.

Memur ihtiyacımızın karşılanması amacıyla, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Erzurum’da Eylül ayı içerisinde Memur Alım Sınavları düzenlenecektir. Sınava başvurular en son 17 Eylül 2008 tarihi saat 09:00’a kadar yapılabilecek olup, sınava başvuru koşulları Bankamız internet sitesindeki İnsan Kaynakları linki altında bulunan İş Başvuruları bölümünde yer alan “Memur“ uzantısında yer almaktadır."


Tam Zamanlı İş Başvuruları

Başvurularınızı Özgeçmiş Bilgileri Formunu eksiksiz doldurarak yapabilirsiniz.
Bankamızda iş başvuruları, “Özgeçmiş Bilgileri Formu’na Giriş” linki aracılığı ile görüntülenecek olan formun eksiksiz olarak doldurulması ve Bankamızda görev alınmak istenilen pozisyonun formda belirtmesi suretiyle yapabilmekte olup; e-posta, faks veya mektup aracılığı ile yapılan iş başvuruları değerlendirmeye alınmamaktadır.

Türkiye'nin en güvenilir ve en büyük Bankası olan Türkiye İş Bankası'nda çalışmak ister misiniz?


KOÇTAŞ İŞ BAŞVURUSU


  • 1955 yılında kurulan Koçtaş, Koç Grubu’nun ilk şirketlerinden biri
  • 1996 yılına kadar Yapı Malzemeleri toptancısı olarak faaliyet gösteren şirket, hem tali bayiilere, hem de büyük inşaat projelerine hizmet sundu.
  • Koçtaş, 1996’da perakendeciliğe başlama kararı alarak, ilk ev geliştirme mağazasını 1996’da İzmir Bornova’da açtı.
  • Antalya, İzmir Balçova ve Bodrum mağazaları ile büyümesini sürdürdü.
  • 2000 yılında Koç Holding ile Kingfisher arasında ”Joint Venture” anlaşması yapıldı ve sadece ev geliştirme perakendeciliği yapmak üzere yeni bir şirket kurularak, Koçtaş markası ile devam etme kararı alındı.
  • 2001 yılında Koçtaş İstanbul Kartal’da 10.000 m2lik en büyük mağazasını açtı.
  • Koçtaş İstanbul’daki ikinci mağazasını bir alışveriş merkezi içerisinde açarak sektörde bir ilke imza attı.
  • Edremit ve Kuşadası mağaza açılışlarını, Koçtaş’ın en büyük mağazası olan Ankara izledi.
  • 2006 Temmuz ayında Koçtaş, İstanbul’daki üçüncü mağazasını Yenibosna’da açtı.
  • 2007 yılında İzmit , Bursa, Eskişehir, Alanya ve Mersin mağazaları açıldı. Trabzon ilinde de mağazası mevcuttur.
Koçtaş’ta Sunulan Diğer Olanaklar


Koç Holding Emekli ve Yardım Vakfı Sandığı

• 1967 yılında kurulan vakfın amacı, çalışanlarına “ek sosyal güvence ve yardım” sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda Koçtaş’da çalışmaya başlayan her aday Koç Emekli Vakfı üyesi olur.

• Vakıf üyesi olanlar için (eş ve çocuk dahil olmak üzere) isteğe bağlı Koç Allianz sağlık sigortası,

• Ölüm, hastalık sebebiyle çalışamama ve maluliyet hallerinde Risk Teminatı, Emeklilik veya üyeliğin sona ermesi halinde:
a) Toptan ödeme,
b) Emekli Aylığı ödemesi,


• Mesken edinme ve belirli ihtiyaçların karşılanması için finansman desteği şeklindedir.

Üyeler vakfa dahil oldukları tarihten itibaren her ay ücretlerinden aşağıdaki ölçülerde kesenek primi öderler. Şirketler de üyeler adına aynı miktarda iştirak payı öderler. Keseneğe esas aylık ücretler üzerinden her ay; üyelerden % 6 kesenek payı, şirketlerden % 6 iştirak payı tahsil edilir.

Kimler Üye Olabilir?

Full time kadroda çalışmaya başlayan, 18 yaşını bitirmiş ve 35 yaşın altındaki çalışanlar işe giriş tarihlerinden itibaren Vakf’a üye olmak zorundadırlar. 35 yaşını doldurmuş full time çalışanlar için vakıf üyeliği zorunlu değildir. Üyeliği zorunlu olmayan bu çalışanlar, işe giriş tarihlerinden itibaren, 6 ay içerisinde vakıf üyeliğini talep etmeleri halinde vakıf üyesi olabilirler. Part time ve sezonluk olarak çalışan personeller vakıf üyeliği kapsamında değildir.



Koç Ailem Programı

Koç Ailem Programı, "Koç Topluluğu Ailesinin üyesi olan Koç Çalışanları'nın, hayatının her evresinde yanında olup yaşam kalitelerini yükseltmeye katkıda bulunan fayda ve uygulamalar bütünüdür."

KoçAilem Programı ile Koç Topluluğu Çalışanları'na, Koç Topluluğu Şirketleri'nin ürün ve hizmetlerinden sağlanan özel avantajlar, düzenlenecek dönemsel kampanyalar ile de ekstra avantajlar sunulmaktadır.

Bu olanaklarla birlikte, Topluluk Çalışanı olmanın bilincini geliştirecek sosyal faaliyetler ve sosyal sorumluluk projeleri KoçAilem Programı kapsamında çalışanlara sunulmaktadır.

JANDARMA'YA İŞÇİ ALIMI


Jandarma Lojistik Komutanlığı, Türkiye İş Kurumu Ankara-Çankaya Şube Müdürlüğü aracılığıyla çeşitli branşlarda DAİMİ İŞÇİ alacağını bildirdi.


Listede 46 kişilik kadro ile Jandarma Dikimevi'nde görevlendirilecek terzilik branşı öne çıkmakla birlikte talebe durumu uyanların ilanın Resmi Gazete’de yayınlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde, şahsen İşkur İl/ Şube Müdürlüğüne veya http://www.iskur.gov.tr/. internet adresi üzerinden başvuru yapmaları gerektiği belirtilmektedir.


SGK 300 PERSONEL ALIMI


Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı 300 yeni personel alımı yapacağını açıkladı;


"Kurumumuz taşra teşkilatı kadrolarında çalıştırılmak üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında 7 nci derece 300 adet Sosyal Güvenlik Kontrol Memuru kadrosuna, 5502 sayılı Kanunun 31/07/2008 tarihli ve 5797 sayılı Kanunun 6 ncı maddesi ile eklenen geçici 7 nci maddesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu Sosyal Güvenlik Kontrol Memurları Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde sözlü sınav yapılmak suretiyle personel alınacaktır."


Pasaportall Rss' den Bak

***---SAYIN ZİYARETÇİLERİMİZ! P A S A P O R T A L L LİNK SEKMELERİNDE YER ALMAK İSTİYORSANIZ İLETİŞİM BÖLÜMÜNDEN İRTİBATA GEÇİNİZ.---*** HER TÜRLÜ DUYURU VE İLANINIZI VEREBİLİRSİNİZ.AYRINTILAR KISAYOL BAŞLIĞINDAKİ "REKLAM SATIN AL" SEKMESİNDEDİR. İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.